Sta je als medewerker van een gemeente of provincie voor de opgave om een communicatieplan biodiversiteit op te stellen?  En wil je graag dat dit plan slaagt? Of wil je als ecologisch adviesbureau of terreinbeheerder je kennis, kunde en successen op het gebied van biodiversiteit beter uitdragen? Neem dan contact met ons op of lees verder!

Biodiversiteit is best een lastig begrip. Niet alleen de voor gemiddelde burger, ook wat meer ingevoerde mensen kunnen nog wel hulp gebruiken om te begrijpen waar  het begrip over gaat. En wat ze zelf kunnen bijdragen om de biodiversiteit te versterken. Want er is een boel mogelijk!

Neem contact op met:

Youri Jongkoen

87% van de Nederlanders zegt gehoord te hebben van de term biodiversiteit. Van deze groep kan 38% ook aangeven waar het over gaat.13% heeft nog nooit van biodiversiteit gehoord.

(bron: onderzoek i.o.v. EU, dec 2018)

Biodiversiteit: wat kun je van ons verwachten?

 

Wij begeleiden communicatieprocessen van A tot Z: van het opstellen van een strategie tot de complete uitvoering ervan. Door onze inhoudelijke kennis over natuur en biodiversiteit kunnen we gemakkelijk de vertaalslag maken van groene inhoud naar effectieve communicatie. We helpen je graag met communicatieprocessen én -middelen. We organiseren bijeenkomsten met bewoners en maken die overtuigende infographic of animatie. Zo zorgen we samen met je voor draagvlak voor natuur, natuurbeheer en biodiversiteitsherstel!

Heldere communicatie

Als groen communicatiebureau helpen we organisaties graag om de inhoud en het belang van biodiversiteit voor zoveel mogelijk mensen helder te maken. We weten als geen ander hoe ecologisch jargon te vertalen is naar gewone taal in, bijvoorbeeld voor een beleidsplan, een artikel voor een krant, een samenvatting van een onderzoek of voor post op social media.

Sturen op gedragsverandering

Snappen waar biodiversiteit over gaat is stap één. Je wilt ook dat mensen maatregelen voor meer biodiversiteit steunen of er zelf voor in actie willen komen. Ook daarover hebben we kennis in huis. Over hoe je draagvlak krijgt voor natuurbeheermaatregelen of over hoe je het belang van bescherming van bepaalde soorten goed uitlegt. En over hoe je mensen motiveert om er zelf iets voor te doen of laten
Wij helpen jouw bedrijf, gemeente, provincie of organisatie er graag mee.

Waarom De Lynx vragen voor jouw communicatie over biodiversiteit?

Als je met ons samenwerkt, dan...

... kun je direct de inhoud in
We zijn inhoudelijk gespecialiseerd in de communicatie over biodiversiteit, natuurbeheer en ecologie. Dit onderwerp kent geen geheimen voor ons.

... bereik je snel een gedegen resultaat
Wij hebben alles in huis: van projectleider tot social media specialist, van tekstschrijver tot animatiemaker. Hierdoor kunnen we snel schakelen en jou op alle terreinen ontzorgen.

... werk je samen met een betrokken partner
Onze collega's zijn betrokken bij natuur en landschap. Bijvoorbeeld door kleine landschapselementen te onderhouden, het (online) laten beleven van natuur tot zelfs aankoop en beheer van natuurgebied.

Een greep uit onze projecten:

 

Weten wat De Lynx voor jou kan betekenen?

Neem contact op met: