Communicatie over biodiversiteit, natuurbeheer & ecologie

Wil je als terreinbeheerder of ecologisch adviesbureau je kennis, kunde en successen op het gebied van natuurbeheer uitdragen? Sta je als medewerker van een gemeente voor de opgave om een communicatieplan biodiversiteit op te stellen, en wil je graag dat dit plan slaagt? Bij al je communicatievragen rond natuurbeheer helpen we je graag! Neem dan contact met ons op of lees verder!

Biodiversiteit. Je hoort het overal, maar wat is het eigenlijk? Best een lastig begrip. Niet alleen de voor gemiddelde burger, ook wat meer ingevoerde mensen kunnen nog wel hulp gebruiken om te begrijpen waar het over gaat. En wat ze zelf kunnen bijdragen om de biodiversiteit te versterken. Want er is een boel mogelijk!

Neem contact op met:

Miranda Koffijberg

Miranda Koffijberg
m.koffijberg@delynx.nl
0317-466430

87% van de Nederlanders zegt gehoord te hebben van de term biodiversiteit. Van deze groep kan 38% ook aangeven waar het over gaat.13% heeft nog nooit van biodiversiteit gehoord.

(bron: onderzoek i.o.v. EU, dec 2018)

Biodiversiteit: wat kun je van ons verwachten?

 

Wij begeleiden communicatieprocessen van A tot Z: van het opstellen van een strategie tot de complete uitvoering ervan, zowel het proces als de middelen. We organiseren bijeenkomsten met inwoners en maken die overtuigende infographic of animatie. Zo zorgen we samen met je voor draagvlak voor natuur, natuurbeheer en biodiversiteitsherstel!

Heldere communicatie

Als communicatiebureau voor de groene sector weten als geen ander hoe ecologisch jargon te vertalen is naar gewonemensentaal. We helpen je om de inhoud en het belang van je opgave helder te maken voor je doelgroepen. Bijvoorbeeld in een beleidsplan of visiedocument, een artikel voor een krant, een samenvatting van een onderzoek of een post op social media.

Sturen op gedragsverandering

Je wilt dat mensen maatregelen voor meer natuur of biodiversiteitsherstel steunen, of er zelf voor in actie komen. Daarover hebben we veel kennis in huis. We helpen je om je doelgroep het belang van biodiversiteit of natuurbescherming in te laten zien en ze te bewegen tot ander, groener gedrag.

Waarom De Lynx vragen voor jouw communicatie over biodiversiteit?

 

Als je met ons samenwerkt, dan...

... kun je direct de inhoud in
We zijn inhoudelijk gespecialiseerd in communicatie over biodiversiteit, natuurbeheer en ecologie. We weten wat er actueel is, we kennen de doelgroepen en de wegen om hen succesvol te bereiken.

... bereik je snel een gedegen resultaat
Wij hebben alles in huis: van projectleiders tot social media specialisten, van tekstschrijvers tot animatiemakers. Hierdoor kunnen we snel schakelen en alles voor je regelen.

... werk je samen met een betrokken partner
Onze medewerkers zijn ook in eigen tijd betrokken bij natuur en landschap. De een organiseert samen met buurtgenoten groenactiviteiten in de wijk, een ander is bezig met het opzetten van een voedselbos. Een collega is een actieve natuurvlogger en een ander zette een lokale natuurorganisatie op waarmee 50 hectare nieuwe natuur is aangekocht.

 

Een greep uit onze projecten:

 

Weten wat De Lynx voor jou kan betekenen?

Neem contact op met:

Miranda Koffijberg
Miranda Koffijberg
m.koffijberg@delynx.nl
0317-466430