Ons team

Communicatieadviseur

Annemé Nawijn

Grafisch vormgever

Oplossingsgericht, gestructureerd, buiten de kaders

In de natuur laad je op, ontdekte Annemé na een half jaar in Oostenrijk. Natuur was er altijd en overal. De bergen, de frisse lucht, de vanzelfsprekendheid van natuur dichtbij, die kan ze nog steeds erg missen.

In haar werk streeft Annemé altijd naar een kloppend concept. Het resultaat moet doordacht zijn en passen bij de doelgroep. Daarbij denkt ze graag buiten de kaders, met een vleugje fantasie: verbeeldingskracht maakt ons mensen uniek, en daar maakt ze graag gebruik van. 
 

a.nawijn@delynx.nl

0317 466436

Rianne Doller

Communicatieadviseur

Zichtbaarmaker, verhalenverteller, doelgroepgericht

Van oud textiel maakt ze quilts, en Rianne geeft workshops aan mensen die dat ook leuk vinden. “Zo maak ik duurzaam leven interessant voor mensen die er nog niet zo mee bezig zijn. Dat ze zien dat het een verrijking kan zijn, en niet iets wat moet, of wat je beperkt.”

Een goed verhaal, daarvoor kun je bij Rianne aankloppen. Of dat nou op social media is of op een website. En ze zorgt vervolgens vooral dat die verhalen ook gezien worden door de mensen voor wie ze bedoeld zijn. En dat die er ook nog eens wat mee gaan doen.

Irene Edel

Grafisch ontwerper

Frisse blik, flexibel, duidelijk

Ze komt het liefst in de uiterwaarden om te wandelen, waar ze ‘lekker ver kan kijken’. En dat natuurlijk in haar woonplaats Wageningen.

Lekker ver vooruit kijken, dat doet Irene ook in haar werk. Als ze creatief is houdt ze, zoals ze zelf zegt, óók de ‘kop’ erbij. Klop bij haar aan voor kekke concepten, strakke planningen én duidelijke afspraken

Ruben s'Jacob

Systeembeheerder en websitebouwer

Nauwkeurig, gedegen, scherp

“Natuur is het ‘huis’ voor de generaties na ons. Iets om zeer zorgvuldig mee om te gaan.” Bovendien staat natuur volgens Ruben garant voor de mooiste belevingen. Zonsopkomst op de Friese meren: de overgang van volledig duister naar licht met de geluiden die bij het ontwaken van al het leven horen, magisch.

Ruben zorgt dat alles werkt in ons computersysteem. En liefst zonder dat iemand het merkt.

Annemieke Slootweg

Dtp’er en illustrator

Beeldsterk, enthousiast, leergierig

Annemieke is vrolijk, persoonlijk en precies. Vanachter haar scherm maakt ze de wereld graag een beetje mooier. In haar werk zet ze graag de puntjes op de ‘i’. Haar ontwerpen laten zich herkennen door prachtige details: haar botanische tekeningen kun je dan ook minutenlang bestuderen.
Je herkent haar aan haar kantoorhond Mushka, met wie ze graag wandelt en die er voor zorgt dat ze haar dagelijkse portie groen en paars krijg; met de Veluwezoom als prachtige achtertuin.

Daniël Schwitters

Websitebouwer, dtp'er en systeembeheerder

Zorgvuldig, technisch, handig

Daniël geniet van fijne wandelingen door zijn ‘thuishaven’ de Veluwe, en neemt dan ook zijn gezin mee op pad. En precies dat gezin inspireert hem in zijn werk bij De Lynx: een leefbare wereld voor de volgende generaties creëren, daar doet Daniël ’t voor.

Het kan vaak veel simpeler, dat is Daniëls motto. Bij het bouwen van een website probeert hij iets neer te zetten dat zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Daniël vind het heerlijk om problemen tegen te komen – en die vervolgens op te lossen.

Eva Oosterwegel

Adviseur online communicatie en lid MT

Strategisch, resultaatgericht, positief

Doe als Eva: voor het werk even de tuin in. Kopje thee erbij. Even kijken welke bloemen zijn gaan bloeien. Wat onkruid weghalen. Het ene plantje een beetje naar links, het andere een beetje naar rechts. Intuïtief tuinieren op de vroege ochtend, daar wordt ze wel gelukkig van.

In haar werk pakt ze dat overigens anders aan. “Waar staat je organisatie voor en wat is je boodschap?”, die vraag stelt Eva vaak. Strategisch denken vanuit de doelgroep en dat doorvertalen in tekst en beeld, dat is Eva’s sterke kant.

Lotty Nijhuis

Redacteur

Flexibel, belever, enthousiast

Betrokken en hardwerkend, lief zonder over zich heen te laten lopen, slim, leergierig, sterk en toch kwetsbaar en een echt familiedier. Lotty’s favoriet? De olifant.

Lotty schrijft teksten die echt gaan leven. Ze geniet van gesprekken met mensen die enthousiast zijn over wat ze doen, en zet dat op een verrassende manier op papier.

Marjel Neefjes

Redacteur

Tekstschrijver, eindredacteur en schrijftrainer

Marjel en haar man hebben twee schaapskuddes. Daarmee beheren ze natuurgebieden voor natuurorganisaties. Van de wol maakt ze viltvachten. Niet alleen schrijft ze de ene helft van de week over groen, Marjel maakt er in de andere helft van de week dus ook echt werk van!

Laat Marjel maar los op alles wat met tekst te maken heeft, dan zorgt zij dat mensen het met plezier lezen. Ook traint Marjel met plezier anderen in schrijven. Artikelen, blogs, webteksten, ze hebben allemaal hun eigen aanpak nodig. Marjel helpt je er graag bij.

Florien Kuijper

Projectleider, tekstschrijver en eindredacteur

Planmatig, creatief, doelgericht

“Natuur heb je nodig. Ik ben absoluut van de idealen, maar niet zo van de grote woorden.” Florien wordt gewoon blij van de natuur, zo simpel is ‘t. En dat ‘eenvoudig houden’ doet ze ook in haar werk: inhoudelijke zaken uitleggen zonder poespas, in klare taal.

Of het gaat om het maken van een magazine of een website, Florien leidt graag het hele proces in goede banen.

Miranda Koffijberg

Communicatieadviseur en redacteur

Strategisch, creatief betrokken

‘Wij mensen kijken naar voren, maar leven opzij.’ Oftewel: we houden vooral anderen in de gaten. En daar maakt Miranda graag gebruik van om de wereld wat groener te maken: als je zelf zichtbaar iets positiefs doet, kan dat aanstekelijk werken. 

Miranda kijkt met welke taal en welk beeld we echt effect bereiken. Ze bedenkt graag nieuwe en creatieve concepten. Ook kun je bij haar terecht voor allerlei soorten teksten, van (journalistieke) artikelen tot teksten voor visies en plannen. Om er verhalen van te maken die je in één adem uitleest – en ja, dat kan ook met beleidsstukken. 

Kristel Kleinhesselink

Eventmanager en communicatieadviseur

Organisator, praktisch, mensgericht, betrokken

Ook in haar vrije tijd regelt Kristel wat af. Op haar groene bucketlist: een Herenboerderij in Wageningen. Duurzaam en natuurinclusief voedsel: daar maakt ze graag werk van.

Organiseren, coördineren en een hands-on-instelling zijn Kristels kracht. Of het gaat om een online debat, symposium of hybride bijeenkomst, zij houdt van een praktische insteek en wordt blij van een goede samenwerking met inspirerende mensen, een heldere taakverdeling en duidelijke planning. En natuurlijk een mooi resultaat!

Martine Janzen

Grafisch vormgever en illustrator

Veelzijdig, planmatig, artistiek

Met wetenschappelijke precisie en oog voor het wonder van de natuur: in haar prachtige botanische tekeningen komen Martines talent én passie samen. Natuur en illustreren, dus. Je zou haar bijna voor niets anders durven vragen, maar deze duizendpoot draait ook voor cartografie, infographics en ander vormgeefwerk haar hand niet om.

Rob Janmaat

Directeur-eigenaar

Ondernemend, gedreven, analytisch

Robs groene missie? Grond aankopen en deze alle ruimte geven voor natuurlijke ontwikkeling. “Laten we de switch maken van ‘de aarde affakkelen’ naar ‘de aarde laten bloeien’, voor de natuur en voor onszelf.”

Rob denkt graag met opdrachtgever mee over de invulling en de strategie van duurzame projecten. Met als criterium: zo effectief mogelijk zijn binnen het haalbare.

Judith Harrewijn

Projectleider (strategische projecten)

Georganiseerd, strategisch, kritisch

Biodiversiteit zet duurzame veranderingen in gang. Dat is volgens Judith iets betoverends. Als we als mens willen blijven (be)leven, moet de natuur in evenwicht zijn. En daarvoor is veel meer groen nodig in de huidige maatschappij.

Judith geeft graag advies om beleid zo goed mogelijk te vertalen naar de gebruikers ervan. Alle belangen boven tafel krijgen, en dat te combineren met de inhoud. En dan één verhaal te creëren dat communicatief klopt, en waar iedereen zich in kan vinden.

Femke Hamelynck

Officemanager

Behulpzaam, sociaal, regelaar

Femke beleeft haar groene geluksmomenten als ze op de fiets door het Nederlandse landschap rijdt. Een buizerd die opvliegt, grondbijtjes die omhoog komen: genieten. “Niemand kan toch zonder het groen? Laten we er met z’n allen voor blijven zorgen.”

Bel je naar De Lynx? Grote kans dat je dan onze officemanager Femke aan de lijn krijgt. Elke dag weer maakt Femke het verschil voor ons en onze opdrachtgevers. Ze biedt graag ondersteuning om het werk van anderen gemakkelijker te maken.

Karin Egberink

Communicatieadviseur en organisator

Regelaar, gedreven, betrokken

Sinds haar studie over ‘gastronomische wetenschappen’ weet Karin: de voedselkeuzes die we elke dag maken, hebben invloed op onze gezondheid, economie en natuur. Haar werk bij De Lynx is de volgende stap in het maken van positieve impact op een duurzamere wereld.

Karins kracht als projectleider en redactiecoördinator zit in het ontzorgen, door een goede coördinatie, strakke planning en een prettige samenwerking.