Hoe groen zijn we zelf? Ons mvo-beleid

Als ‘groen bureau’ werken we van nature al zo duurzaam mogelijk. Ook steken we graag de helpende hand uit naar anderen die een groen doel nastreven. Hoe doen we dat?

Op kantoor

Doordat het ‘in’ ons zit, komt onze aandacht voor natuur en duurzaamheid overal in naar voren. We komen zo veel mogelijk op de fiets en met het openbaar vervoer naar ons werk en bij klanten, zijn kritisch op wat we printen, als het lunchtijd is zetten we ons beeldscherm uit en we smeren biologische boter op onze boterhammen van de lokale bakker. We poetsen met milieuvriendelijke producten, in de winter dragen we een fijne, dikke trui en de bewoners van de wijk weten ons te vinden als inzamelpunt voor oude mobieltjes, lege cartridges en bloembollen.

Groendak en zonnepanelen

Je ziet het ook terug in ons pand. Nadat we in 2014 in het voormalige universiteitsgebouw trokken, hebben we het goed geïsoleerd. Zelfs het behang is isolerend. Op het dak liggen natuurlijk zonnepanelen. In 2020 hebben we de laatste grote stap gezet: een nieuwe achterpui met houten kozijnen en dubbelglas. Daarin zit nu ook een deur, zodat we op ons groendak buiten kunnen zitten.

Helpende hand

Ons kantoor stellen we graag ter beschikking aan andere groene organisaties, zoals Mooi Wageningen en Groen Kortenoord. Voor klanten met een zinvol natuurdoel maar een bescheiden budget, hanteren we regelmatig een natuurvriendelijk tarief. We zijn klimaatpartner van Wageningen Klimaatneutraal, supporter van Deltaplan Biodiversiteit en Bedrijfsvriend van Utrechts Landschap. We zetten ons tegen een maatschappelijk tarief in voor groene projecten die Stichting De Lynx realiseert en omdat we bosuitbreiding in Nederland hard nodig vinden, zetten we ons daar samen met Probos voor in.

Hoe groen wil jij het?

Een papieren nieuwsbrief of digitaal? Een event met wegwerpflesjes water, of kan het ook anders? Je magazine verzenden, geseald in plastic of in een maïsfolie? Producten voor onze opdrachtgevers maken we steeds zo milieu- en mensvriendelijk mogelijk. We adviseren je graag over duurzame webhosting, evenementenlocaties met oog voor duurzaamheid, papiersoorten, milieuvriendelijke inkten en oplages (niet te veel als dat niet hoeft). En we werken desgewenst met een lokale drukker, dat scheelt in de vervoerskilometers.