Beheerdersdag: check, check, dubbelcheck… Eventmanager voor een dag

Checklists nalopen, niets vergeten? Toch nog even een paar sprekers bellen. Spullen terugzoeken. Printen en lamineren. Even checken of de locatie alles onder controle heeft. Zijn de programmafolders eigenlijk al gearriveerd? Vragen beantwoorden. Nog meer bellen. Website updaten. Even spieken naar het weerbericht (ik ben ook maar een mens). Kleine brandjes blussen. En het knagende onbehagen: zou iedereen wel op ons feestje verschijnen?
Home » Blog » Beheerdersdag: check, check, dubbelcheck… Eventmanager voor een dag

Het gaat elk jaar iets gestructureerder en relaxter, maar ook denk ik elk jaar opnieuw: wat was ook alweer precies léuk aan dit circus?

Aangenaam: ik ben Lotty, tekstschrijver van beroep, en door een gelukkige speling van het lot eens per jaar eventmanager voor een dag. De Beheerdersdag om precies te zijn.

Het kan verkeren

Ik herinner me nog de eerste keer, een jaar of zes geleden. Ik had de dag ervoor tot ’s avonds laat geprobeerd orde in mijn eigen chaos te scheppen. Na afloop was ik blij dat ik het eind van de dag had gehaald (en er geen rijen stonden van mensen die hun geld terug wilden vragen). Ik was apetrots, maar had voldoende realiteitszin om geen doorslaand succes te bespeuren. In de jaren die volgden werd ik echter steeds weer uitgenodigd in het organiserend comité.

Intussen is er veel veranderd. Er gingen mensen weg, er kwamen mensen bij. Ik bleef. Ik vond een draai en een superteam, met Barbara en Gerard van de Bosgroepen als mijn partners in crime.

En het wordt leuk!

Dus zo komt het dat ik op 23 september 2022 vroeg in de ochtend wederom mijn auto Landgoed Mariënwaerdt opstuur. Onveranderd is daar de dubbele laan notenbomen, grillige figuren tegen de ontwakende hemel. Daar gaan we! De eerste reuring, het kriebelt. En ik merk dat de routine zich inmiddels vanzelf van me meester maakt. Helemaal op scherp. Even aanpoten nog, haasten, puntjes op de i. En dan, als om kwart voor 11 de laatste deur dichtslaat voor de eerste ronde lezingen, de ontlading: yes!

Meer markten

Klinkt weinig professioneel? Dan zal ik maar niet vertellen dat ik eigenlijk ecoloog ben, en op een goede dag begon met schrijven. Waarin ik me nu 100% heb bekwaamd.

Je zult ze veel tegenkomen bij De Lynx: mensen van meer markten thuis. Vormgevers die prima kunnen meedenken met tekst, de redacteur die inmiddels websites en e-zines bouwt, of een adviseur die video’s begeleidt van a tot z. Het bedrijf groeit, elke collega kan steeds vaker doen waar hij of zij het beste in is, maar we krijgen ook de kans om onszelf te ontplooien, in de diepte én de breedte. Daar groeien we ook als professionals van.

En zoek je nu ondersteuning voor je evenement? Wees gerust. We hebben ook gewoon een ‘echte’, keigoede eventmanager in huis!