Flyer laaggeletterden, campagnemateriaal en vormgeving

Strategie / Tekst / Vormgeving

Opdrachtgever

Steenbreek
Home » Portfolio » Flyer laaggeletterden, campagnemateriaal en vormgeving

Steenbreek wil de verstening van de publieke én private ruimte stoppen, en de leefomgeving in Nederland duurzaam vergroenen. Ze startten met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Hun activiteiten hebben een bijkomend voordeel: groen verbindt mensen. Wij werken met ze mee!

 

Flyer voor laaggeletterden

Om een tekst te kunnen begrijpen, moet je 90% van de gebruikte woorden kennen. Dat is véél voor wie laaggeletterd is. In Nederland zijn dat ruim 2 miljoen mensen. Stichting Steenbreek vroeg ons daarom een flyer te maken voor laaggeletterden. We maakten er een die gemeenten, woningcorporaties of waterschappen kunnen gebruiken om tuinbezitters te verleiden tegels te verruilen voor planten. Je kunt de flyer downloaden op de site van Steenbreek. Leuk om daar te zien hoe de gemeente #hofvantwente de flyer gebruikte op hun gemeentepagina.

Campagnemateriaal ‘Stenen eruit, groen erin’

Voor Steenbreek Nijmegen maakten we het campagnemateriaal ‘Stenen eruit, groen erin’ met bekende Nijmegenaren: weervrouw Margot Ribberink en voetballer Ferdi Kadioglu. We zorgden voor flyers, posters en spandoeken.

Voor deze opdrachtgever maakten we ook:

  • Vormgeving jaarverslag Steenbreek Nijmegen
  • Ansichtkaart nieuwjaarswens en Bluumkes feur jou
  • Campagnebeeld ‘Wij koelen de wijk, koel je mee?’
  • Campagnebeeld ‘NK Tegelwippen’

Flyer voor laaggeletterden

Flyer voor laaggeletterden

Campagnemateriaal Steenbreek Nijmegen