Hoe zet je bewoners aan tot vergroenen en klimaatadaptatie?

Hoe enthousiasmeer je bewoners om te vergroenen en zet je hen aan tot klimaatadaptatie? Die vraag stond centraal bij de eerste off line bijeenkomst van het netwerk ‘communicatie klimaatadaptatie’ afgelopen december. Ben jij ook bezig met communicatie en wil je aansluiten? Meld je dan aan bij deze community!
Home » Actueel » Hoe zet je bewoners aan tot vergroenen en klimaatadaptatie?

Om Nederland klimaatbestendig te maken is het nodig dat ook bewoners in actie komen. Maar hoe bereik je bewoners in uiteenlopende wijken (ook kwetsbare doelgroepen) en welke communicatie is daarbij het meest effectief?

In december organiseerden wij samen met Samen Klimaatbesteding de eerste off line bijeenkomst voor het netwerk ‘communicatie klimaatadaptatie’. Kitty Schieck en Jacky Michels van ‘Vergroen je Leven’ vertelden over hoe je ook de burger kunt bereiken die niet met klimaatadaptatie bezig is. Volgens Kitty en Jacky is vergroenen een feestje en kan je vanuit die gedachte bewoners aanzetten tot klimaatadaptatie.

Lees hier het verslag met de tips van ‘Vergroen je Leven’ en de tips van de deelnemers.

Voor wie?

Dit netwerk is voor communicatiemedewerkers en -adviseurs die aan het thema klimaatadaptatie werken. Ze komen samen om kennis uit te wisselen en content te delen. Ben jij ook bezig met communicatie en wil je aansluiten? Meld je dan aan bij Jasmijn Fermie via j.fermie@delynx.nl.

Deelnemers van de bijeenkomst.
Deelnemers van de eerste off line bijeenkomst.

Bewoners vergroenen hun buurt (foto Dennis Daamen - Woningstichting)