Duurzaam inkopen, waar doen we dat?

Elke dag zetten we ons, als de Lynx, in voor groene organisaties. Maar we werken ook op andere vlakken zoveel mogelijk duurzaam, bijvoorbeeld door duurzaam in te kopen. Voor onze klanten én voor ons zelf. Graag zetten we een paar van onze favoriete leveranciers in het zonnetje.
Home » Blog » Duurzaam inkopen, waar doen we dat?

Duurzame drukker

Dacht je met FSC-papier al een heel eind op weg te zijn, lees dan even verder. De Utrechtse drukkerij Libertas Pascal gaat met duurzaam drukwerk nét een stapje verder. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 100% gerecycled papier, papier waarvoor geen nieuw hout nodig is. Of voor circulair – gerecycled papier met reststromen van bermgras of tomatenplanten. Dat levert drukwerk met een bijzondere twist: je ziet de vezels nog terug in het papier. We werken altijd graag samen met deze drukker.

Een drukker in de buurt is ook een goede keus. Minder kilometers is natuurlijk ook duurzaam!

Een tweede leven

Het beste afval is géén afval. In plaats van nieuwe pc’s kopen we gebruikte apparaten die nog prima een tijdje meekunnen. Veel van onze desktops en laptops zijn refurbished. En ze lopen als een zonnetje.

Ons meeste meubilair is ook tweedehands. De boekenkasten stammen nog uit de tijd dat ons kantoor een bibliotheek was. Bureaus en stoelen tikken we links en rechts op de kop. Een leuk adresje is Opnieuw, een circulaire én sociale onderneming.

Lokaal is ook duurzaam

De dag begint net even lekkerder met een goeie bak koffie. Wij van De Lynx zijn erg gehecht aan ons espressoapparaat (qua koffie althans), en daar horen natuurlijk duurzaam geteelde bonen bij. We kopen ze bij Columbus in Wageningen.

Tijdens de lunch staat het biologische brood van Bakker Stroop op tafel – vooral het meergranenbrood is heerlijk. Deze Wageningse bakker komt het zelf twee keer per week ’s ochtends even brengen – staat het nog warm klaar voor onze deur. Hmmm!

Heb jij tips voor andere duurzame leveranciers? We horen ze graag!