Meerdere lidstaten van de EU lobbyen voor afzwakking van de Europese waterwet. Onder leiding van het WNF startte een aantal ngo’s de campagne #ProtectWater om de waterwet in stand te houden.

De deelnemende ngo’s waren: the European Environmental Bureau; the European Anglers Alliance; the European Rivers Network en Wetlands International. Samen vormen ze de Living Rivers Europe Coalition. De ngo's zijn van mening dat de wet z'n werk juist erg goed doet, en dat het vooral zaak is dat de wet beter wordt nageleefd.

Wetlands International, één van de deelnemende ngo's, vroeg De Lynx om hen te helpen bij het praktische werk.

Wat deed De Lynx?

We hielden de website up to date, plaatsten berichten op de verschillende social media kanalen, deden de webcare en schreven content voor de nieuwsbrief. Ook benaderden we andere ngo's en media met de vraag om aan te haken en hun volgers op te roepen te tekenen voor #ProtectWater.

Via een handtekening voor #ProtectWater maakte de ngo-coalitie het heel gemakkelijk voor de burgers: zij hoefden maar één keer op akkoord te klikken. Automatisch werden vervolgens van tevoren bepaalde antwoorden in de enquête van de Europese Commissie ingevuld. Uiteindelijk gaven meer dan 375.00 mensen gehoor aan de oproep van de ngo’s. Deze antwoorden maakten één ding goed duidelijk: de waterwet moet blijven als hij is.

Lees meer over de actie #ProtectWater: Meer dan 375.000 inwoners vertellen de EU: handen af van de waterwet!

Lees wat we nog meer deden voor Wetlands International.