Aanleiding

Hoe krijg je bewoners in de wandelschoenen om hun omgeving te verkennen? In de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is bijna 600 km aan wandelpaden aangelegd. Naast de wandelpaden bestaat er nog eens 140 km aan vaarweg én mooie wandelroutes langs het water, zoals de Linge. In deze streek kun je eindeloos genieten van uitgestrekte weilanden, oer-Hollandse wolkenluchten, authentieke vestingsteden en lokale cafeetjes. Kortom, genoeg te zien en te beleven!

Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden vroeg ons om het wandelroutenetwerk op de kaart te zetten. Zodat bezoekers te voet of met de kano de natuur en het erfgoed in dit gebied kunnen bewonderen.

Wat heeft De Lynx verzorgd?

Voor het wandelroutenetwerk stelden we een lange termijn plan op: welke communicatiemiddelen kunnen effectief ingezet worden? We analyseerden de belangrijkste doelgroepen, om alle communicatiemiddelen hierop af te stemmen. We dachten mee op welke manier de doelgroepen binnen de grenzen van het budget op de meest effectieve wijze te bereiken. Hiervoor gebruikten we zowel online als offline middelen.

We ontwikkelden de website wandelenindepolder.nl en een flyer om makkelijk uit te delen op de Fiets en Wandelbeurs. Ook maakten we een aantrekkelijke wandelkrant met wandeltips voor de verschillende doelgroepen. In de verschillende huis-aan-huisbladen publiceerden we een aantal streekgerelateerde interviews.

Producten

Website
Flyer
Wandelkrant
Cover voor wandelkaart
Advertenties in huis-aan-huisbladen