Begin 2019 kregen bijna 27.000 Beschermers de nieuwe gids van Utrechts Landschap in de bus. Bijna een jaar eerder mocht De Lynx aan deze opdracht beginnen. De vraag? Maak een naslagwerk van onze natuurgebieden en ons erfgoed, een boek dat ons prachtige landschap dichtbij brengt, laat zien met hoeveel passie en vakmanschap het Utrechts Landschap daaraan werkt. Wat een avontuur!

Utrechts Landschap Gids

Voor de Utrechts Landschap Gids werkten we met een vast team van projectleider, vormgever en tekstschrijver. Zo kon iedereen kon doen waar zij goed in was: het proces bewaken, overzicht houden en regelen, een waanzinnige vormgeving maken of juist prikkelende teksten schrijven.

In drie stappen gingen we aan de slag. 1) We maakten eerst een concept op basis van de wensen en eisen, gegoten in een mooi ontwerp – beelden zeggen immers meer dan duizend woorden. 2) Toen werkten we een gedetailleerd plan mét tijdsschema uit: wat vertellen we waar, hoe zorgen we voor een fijn ‘ritme’ in het boek en wanneer kan de opdrachtgever welk product van ons verwachten? 3) Schrijven en vormgeven! Eerst een proefversie, daarna vlot door met de rest. We werkten hierbij nauw samen met de drukker, illustrator en lithograaf.

Het resultaat: een mooi, verrassend maar ook overzichtelijk boek van maar liefst 272 pagina’s. Dankzij een aantrekkelijke vormgeving blijf je bladeren. Vijf ‘gidsen’ nemen je mee naar de bijzonder plekken in de regio. Vanuit je luie stoel kun je de herfst ruiken, hoor je de molenwieken zoeven en waan je je, met je ogen dicht, zo in het bos op de Utrechtse Heuvelrug. En dan heb je ook zin om naar buiten te gaan!

We werkten in dit project samen met Annita van Betuw, van Van Betuw Grafisch Ontwerp.

Mijn Utrechts Landschap

Sinds het succes van de Gids, verzorgen we ook het magazine Mijn Utrechts Landschap. Elk kwartaal valt het blad bij de Beschermers van Utrechts Landschap in de bus. Zodra een editie uit is, beginnen wij alweer met de volgende.

We zorgen ervoor dat het productieproces van A tot Z voorspoedig verloopt. We denken mee in het redactieoverleg, we zetten de opdrachten uit onder tekstschrijvers, fotografen en tekenaars, zorgen dat de deadlines gehaald worden en schrijven zelf ook een deel van de artikelen. We bewaken de bladformule, sturen de vormgeefster aan en stemmen alles af met Utrechts Landschap. Ergens een kink in de kabel? Dan lossen we die op.

Producten:

  • Utrechts Landschap Gids
  • Magazine Mijn Utrechts Landschap
  • Publieksjaarverslag 2019