Aanleiding

Bijenhouden is razend populair, het aantal imkers is de afgelopen jaren flink gegroeid. Veel imkers zijn aangesloten bij de Nederlandse BijenhoudersVereniging (NBV) in Wageningen. Om alle bestaande en potentiële leden goed te bereiken, maar vooral ook het brede publiek te voorzien van goede informatie over bijen en bijenhouden, maakten we voor de NBV verschillende communicatiemiddelen.

Wat heeft de Lynx verzorgd?

De NBV houdt kantoor in het Bijenhuis in Wageningen. Onderdeel van het Bijenhuis is een winkel met alle imkerbenodigdheden. Het Bijenhuis is in 2016 prachtig verbouwd. Wij ontwierpen een groot paneel (14 x 3 meter) met foto's van het rijke leven van bijen en imkers voor aan de wand van de ruimte waar de NBV bezoekers ontvangt. We maakten ook het paneel bij de ingang van de winkel en diverse roll-upbanners. Mensen die de verbouwing van het Bijenhuis sponsorden met een klein of groot bedrag, kregen een naamsvermelding op een fraai bijenkunstwerk. We ontwierpen en produceerden dit werk. Ook zorgden we voor materialen voor de algemene herkenbaarheid van de imkers van de NBV. Op hun landelijke open dagen zijn imkers van de NBV  te herkennen aan een t-shirt dat we ontwierpen. We maakten ook de posters die de open dagen aankondigen, en de jaarlijkse NBV-ledenpas.

2012 was het Jaar van de Bij. Speciaal daarvoor maakten we de 'Bijenkrant' (oplage 60.000) vol informatie over honingbijen en wilde bijen. Tuinbezitters lezen in deze krant hoe ze hun tuin zo bij-vriendelijk mogelijk kunnen maken. De krant is breed verspreid, onder andere via het bijenpaviljoen op de Floriade in Venlo. We ontwikkelden het concept, de teksten en de vormgeving.

Voor mensen die overwegen om zelf te gaan imkeren, schreef de NBV teksten over wat er allemaal komt kijken bij het houden van bijen. Deze teksten goten we in een aantrekkelijke vormgegeven brochure. Voor het brede publiek maakten we een vrolijke, informatieve z-card over bijen, en een folder over welke bloemen en planten populair zijn bij bijen. Deze folders zijn breed verspreid onder bezoekers van tuincentra.

Producten

  • De bijenkrant
  • Panelen in het bijenhuis
  • Brochure 'hoe wordt je imker'
  • Z-card en flyer over bijen
  • T-shirt
  • Ledenpas
  • Posters