Aanleiding

KLV is de alumnivereniging van Wageningen University & Research. Doel: alumni verbonden houden met andere alumni, de universiteit en studenten. KLV organiseert daarvoor verschillende activiteiten en geeft viermaal per jaar een kwartaalblad uit, de KLV Update. Via de Update blijven KLV-leden op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen de vereniging en universiteit en lezen ze welke interessante bijeenkomsten op stapel staan.

Lange tijd schreef KLV de artikelen voor de KLV Update zelf; voor de vormgeving werd iemand in de arm genomen. De Lynx kwam al snel in beeld voor een coördinerende rol: niet alleen weten wij van communiceren en zijn wij thuis in de thema’s van KLV (gezonde voeding, leefomgeving), veel collega’s van De Lynx studeerden zelf ook in Wageningen.

Wat heeft De Lynx verzorgd?

En dus werken we met veel plezier aan deze Wageningse klus. Sinds 2003, en daarmee is het inmiddels ook één van onze langstlopende projecten. Het werk begon met de KLV Update: projectcoördinatie, een redactionele slag, afstemmen tussen KLV en vormgever, en verzend- en drukwerkbegeleiding. In de loop van de tijd gingen we steeds meer met de inhoud bezig: we denken met KLV mee over de inhoud, interviewen interessante KLV leden, en schrijven teksten voor KLV Update.

Zo zorgen we ervoor dat er elk kwartaal bij een paar duizend leden wereldwijd een mooi blad op de mat valt. KLV levert ook een bijdrage aan de Wageningen World, het kwartaalblad van Wageningen Universiteit. Sinds 2011 schrijven we ook vier keer per jaar een artikel voor de KLV-pagina in dit magazine.

Producten

•    KLV Update: inhoud en coördinatie proces
•    Wageningen World: inhoud KLV-artikel en coördinatie proces