‘Hoe hou ik mijn huis straks nou warm zonder aardgas?’
‘Kan ik ook aangesloten worden op een warmtenet?’
‘Mag ik de warmtecamera eens lenen om mijn huis te bekijken?’
‘Kan de gemeente voorkomen dat iedereen straks massaal hout gaat stoken?’

Op de zaterdagmarkt praten over aardgasvrij wonen

Er werden heel wat verschillende vragen gesteld bij de marktkraam ‘Warm wonen zonder aardgas‘. Die stond 16 februari 2019 voor het eerst op de zaterdagmarkt in Wageningen. En daar was-ie precies voor bedoeld: om vanuit de gemeente vragen te beantwoorden van inwoners over de warmtetransitie. Want daar krijgt iedereen vroeg of laat mee te maken. In Wageningen misschien zelfs eerder dan elders, want de gemeente wil  in 2030 al energieneutraal te zijn.

Het communicatieplan over de transitievisie warmte komt tot leven

De Lynx stelde op verzoek van de gemeente Wageningen een communicatieplan op voor de warmtetransitie. De kraam op de zaterdagmarkt is een van de acties uit dit plan. We regelden dat de kraam er kwam en er in 2019 een keer per maand staat – tussen de poelier en de bakker. Zo zorgen we dat aardgasvrij wonen een heel normaal gespreksonderwerp wordt. En dat inwoners er op een laagdrempelige manier hun mening over kunnen geven en hun vragen kunnen stellen.

Interesse in communicatieadvies over aardgasvrij wonen? Neem vrijblijvend contact op!

De Lynx maakt zich oprecht zorgen over de gevolgen van klimaatveranderingen. We houden ons daarom graag bezig met de transitievisie warmte. Ontdek hier wat wij voor je kunnen betekenen of neem direct contact met ons op.