ERF B.V. is een biologisch landbouwbedrijf op tijdelijke gronden in Flevoland. Het land is op afroep beschikbaar voor een andere bestemming, tot die tijd teelt ERF er biologische producten en experimenteert daarbij met nieuwe teelttechnieken en machines. ‘Van bioland tot stadsrand’, is hun slogan. ERF is ook de initiator van HEMUS, een praktijkbedrijf om natuurinclusieve landbouw handen en voeten te geven.
Met het groeien van het bedrijf en de ambities groeide ook de behoefte aan aantrekkelijke communicatiemiddelen, om breder onder de aandacht te brengen wat ERF en HEMUS doen en waar ze voor staan.

Wat heeft de Lynx verzorgd?

 • JAAROVERZICHT
  ERF brengt jaarlijks een overzicht uit van de activiteiten, resultaten en ambities van het bedrijf. Wij hebben dit jaarbericht een opfrisser gegeven, met een nieuw formaat en een frisse uitstraling. We kozen voor een krant, die uitnodigt tot bladeren en waarin ruimte is voor sprekende beelden. En met een aantrekkelijke opmaak, die als basis kan dienen voor de vormgeving van latere communicatiemiddelen.
 • MEDEWERKERSHANDBOEK
  Zoals het medewerkershandboek, een bestaand document met informatie voor medewerkers. Want ook een zakelijk, formeel document wint bij een aantrekkelijke en functionele opmaak. Wij hebben het handboek in Word opgemaakt als een makkelijk doorbladerbaar boekje dat lekker in de hand ligt, in dezelfde frisse stijl als het jaaroverzicht.
 • HUISSTIJL 'HEMUS'
  Stichting HEMUS is een jonge organisatie. We hebben voor HEMUS een eigen huisstijl ontworpen die past bij de ambities: fris en daadkrachtig. Het logo was er al, op basis daarvan hebben we een huisstijldocument opgesteld met daarin lettertypes, kleurkeuzes, diverse huisstijlelementen en een beschrijving van de manier waarop deze in de praktijk te gebruiken zijn.We hebben dit huisstijldocument meteen toegepast op het eerste beleidsplan van HEMUS. De tekst was al klaar. Wij hebben deze formele en zakelijke tekst aantrekkelijk opgemaakt, specifiek voor het internet. Met liggende pagina’s, veel afwisseling en aantrekkelijk beeld, zodat je wilt blijven doorlezen en doorbladeren.

Producten:

 • Tekst, format en vormgeving jaaroverzicht
 • Vormgeving medewerkershandboek
 • Huisstijl
 • Vormgeving beleidsplan