Sinds september 2017 hebben we, in de persoon van Florien, een detachering bij de Bomenwacht Nederland. Florien werkt voor de Bomenwacht Nederland als redacteur waarbij ze zich vast mag bijten in de opgeleverde teksten.

Bomenwacht Nederland adviseert over beleid en beheer van bomen. Opdrachtgevers zijn vaak gemeentes en terreinbeheerders. Florien helpt hierbij met gedegen redactiewerk; adviesrapporten worden gecontroleerd op inhoud en taal. Ze voert een verfrissingsslag uit door persoonlijker en minder wollig taalgebruik en het gebruik van visualisaties zoals kaarten en tabellen. Ook ontwerpt zij rapportage- en offerte-sjablonen waardoor rapporten helderder ogen en makkelijker leesbaar zijn.

I-Tree Eco

Bomenwacht Nederland is ook betrokken bij i-Tree Eco in Nederland, een model om de groene baten van bomen te berekenen. Hoeveel water vangen verschillende bomen af? hoeveel CO2 wordt er door hen opgeslagen? Welke en hoeveel schadelijke stoffen vangen zij af? En, belangrijk voor gemeentes: wat levert dat op in financiële baten? Ook hier is Florien bij betrokken, ze schrijft rapporten voor de pilotgemeentes die aan dit programma meedoen. Daarbij komt ook het verzamelen en bewerken van gegevens uit bestaande analyses met het nodige rekenwerk om de hoek kijken – een leuke afwisseling!