Op verzoek van het ministerie van EZ, Stichting biomimicryNL en Wageningen Economic Research maakten we in het voorjaar van 2017 een magazine over biomimicry in Nederland.

Aanleiding

Biomimicry..?  Veel mensen trekken nog vragend hun wenkbrauwen op als het woord biomimicry valt, maar dat is snel aan het veranderen.  ‘Biomimicry’ krijgt in Nederland namelijk steeds meer voet aan de grond bij bedrijven, in het onderwijs en bij de overheid. Dat is niet zo gek, want we staan voor grote duurzaamheidsvraagstukken en de natuur is een uitstekende leermeester als het gaat om duurzaamheid. Het leven op aarde houdt het immers al 3,9 miljard jaar vol.

Biomimicry is een ontwerpmethode om de kennis over duurzaamheid die in de natuur aanwezig is op te sporen en die ten goede te benutten.

In het magazine vertellen bevlogen mensen uit verschillende sectoren – van de bankensector tot melkveehouderij - hoe zij biomimicry gebruiken in hun werk. Hun ervaringen nodigen anderen uit om ook te verkennen wat biomimicry voor hen kan betekenen.

Wat heeft de Lynx verzorgd?

De Lynx maakte de opzet van het magazine, verzorgde alle interviews en artikelen, deed de vormgeving en hielp bij de verspreiding.
Het magazine werd in april 2017 feestelijk gepresenteerd op een biomimicry-inspiratiedag op Aeres Hogeschool in Wageningen.

Producten

Download het Biomimicry magazine als PDF (10 MB) of blader het door in Issuu.