Aanleiding

Na 25 jaar overleggen, plannen maken, aanbesteden, graven en inrichten kon het natuurontwikkelingsproject 'De Amerongse Bovenpolder' voor 'af' worden verklaard. Ter ere van de feestelijke oplevering van het project wilde Staatbosbeheer graag een éénmalig magazine uitgeven. Om terug te blikken op het jarenlange proces en trots de prachtige resultaten te tonen, en zeker ook op iedereen die er met veel passie aan werkte in het zonnetje te zetten. Staatsbosbeheer vroeg De Lynx om mee te denken over een geschikte opzet van het magazine en vervolgens de artikelen te schrijven.

Wat heeft De Lynx verzorgd?

In prettig overleg met Staatsbosbeheer bedachten we een magazine waarin teksten en beelden elkaar in een mooi ritme afwisselen: verschillende typen interviews, een tijdlijn, columns, fotocollages en portretten van mensen die de Amerongse Bovenpolder al volop gebruiken: wandelaars, vogelaars, bewoners.

Vervolgens deden we de interviews, schreven we de artikelen en redigeerden teksten die door anderen werden ingebracht. Op de afsluitende bijeenkomst deelde Staatsbosbeheer het magazine, dat de titel 'De Natuur heeft de tijd' kreeg, met veel plezier uit als aandenken aan een bijzonder project. Waar de natuur soms ook weinig tijd nodig had: kort na de oplevering wist de bever de Amerongse Bovenpolder al te vinden.

Wilt u meer weten over het laten maken van een (eenmalig) magazine, als een papieren- of een digitale versie (e-zine)? Neem dan contact op met Miranda Koffijberg. Zij vertelt u graag meer.