Online participatie & bijeenkomsten

Corona heeft een streep gezet door veel bijeenkomsten. Je wilt graag de participatie online voortzetten, maar je merkt dat je dit best ingewikkeld vindt. Want: 

  • Welk online platform is het meest geschikt?
  • Hoe zorg je dat mensen naar je bijeenkomst komen?
  • Hoe gebruik je de kansen optimaal die een online bijeenkomst biedt?

Waarom online doorgaan met participatie? Misschien schrikt het organiseren van een online bijeenkomst wel zo af, dat je er naar neigt om de participatie op te schuiven naar het moment dat de corona-maatregelen het weer toelaten. Zonde! Want online participatie biedt juist ook nieuwe kansen. Het is erg laagdrempelig en je kunt er andere, nieuwe doelgroepen mee bereiken. Je kunt heel snel in kleine groepen uiteen, en zowel via spraak als chat communiceren.

Neem contact op met:

Rob Janmaat

Hoe kan De Lynx jou helpen bij online participatie & bijeenkomsten?

Wij kunnen online bijeenkomsten van A tot Z regelen.

  • Vooraf: samen inventariseren we wat je met de online bijeenkomst wilt bereiken en bij wie. Welke aanpak hoort hierbij? Wij stellen de juiste vragen, zorgen dat er niks over het hoofd wordt gezien en werken dit uit in een plan van aanpak.
  • Tijdens: Een online bijeenkomst gestructureerd en prettig laten verlopen, is een nóg grotere uitdaging dan wanneer je fysiek bij elkaar komt. Wij stellen een draaiboek op met een duidelijke planning en taakverdeling. En we hebben ervaren dagvoorzitters die goed een gesprek kunnen leiden én de digitale techniek kennen.
  • Naderhand: Zorg dat je digitale bijeenkomst niet als een nachtkaars uitgaat. Ga voor een treffend (video)verslag en een digitale nazending naar de deelnemers. Wij geven advies over passende nazorg en kunnen dit uiteraard ook voor je uitvoeren.

Online debatten over groene onderwerpen

“Voor herhaling vatbaar!”, “Goed gedaan deze bijeenkomst”, “Dank voor de organisatie!”. Dit zijn een paar quotes van deelnemers na afloop van het online debat over natuurinclusieve landbouw dat we organiseerden op 30 april 2020. Een meer dan geslaagde online bijeenkomst met bijna 100 deelnemers.

Wil je graag inspiratie opdoen? Blik dan terug op ons online debat over natuurinclusieve landbouw. Met vier panelleden, ruim negentig deelnemers én een interactief programma was het debat met recht een online participatiebijeenkomst van formaat.

 

Online debat ‘Natuurinclusieve landbouw; een mythe?’