Online participatie & bijeenkomsten

Corona heeft een streep gezet door veel bijeenkomsten. Je wilt graag de participatie online voortzetten, maar je merkt dat je dit best ingewikkeld vindt. Want: 

  • Welk online platform is het meest geschikt?
  • Hoe zorg je dat mensen naar je bijeenkomst komen?
  • Hoe gebruik je de kansen optimaal die een online bijeenkomst biedt?

Waarom online doorgaan met participatie? Misschien schrikt het organiseren van een online bijeenkomst wel zo af, dat je er naar neigt om de participatie op te schuiven naar het moment dat de corona-maatregelen het weer toelaten. Zonde! Want online participatie biedt juist ook nieuwe kansen. Het is erg laagdrempelig en je kunt er andere, nieuwe doelgroepen mee bereiken. Je kunt heel snel in kleine groepen uiteen, en zowel via spraak als chat communiceren.

Neem contact op met:

Rob Janmaat

Hoe kan De Lynx jou helpen bij online participatie & bijeenkomsten?

Wij kunnen online bijeenkomsten van A tot Z regelen.

  • Vooraf: samen inventariseren we wat je met de online bijeenkomst wilt bereiken en bij wie. Welke aanpak hoort hierbij? Wij stellen de juiste vragen, zorgen dat er niks over het hoofd wordt gezien en werken dit uit in een plan van aanpak.
  • Tijdens: Een online bijeenkomst gestructureerd en prettig laten verlopen, is een nóg grotere uitdaging dan wanneer je fysiek bij elkaar komt. Wij stellen een draaiboek op met een duidelijke planning en taakverdeling. En we hebben ervaren dagvoorzitters die goed een gesprek kunnen leiden én de digitale techniek kennen.
  • Naderhand: Zorg dat je digitale bijeenkomst niet als een nachtkaars uitgaat. Ga voor een treffend (video)verslag en een digitale nazending naar de deelnemers. Wij geven advies over passende nazorg en kunnen dit uiteraard ook voor je uitvoeren.

Welke online bijeenkomsten hebben we de afgelopen tijd georganiseerd? Graag lichten we er enkele uit.

Uitgelicht: online symposium ‘Bosuitbreiding in Nederland’

Er wordt de laatste jaren veel gesproken over bosuitbreiding in Nederland. De plannen rollen over elkaar heen, met de Bossenstrategie als klapstuk. Maar tot nu toe leidt dit nog nauwelijks tot groei van het areaal bos. Waar ligt dat aan en hoe zorgen we dat die bosuitbreiding er wél komt?

Hierover organiseerden Stichting Probos en Communicatiebureau de Lynx op 21 januari 2021 een online symposium. 280 deelnemers gingen met elkaar 'in gesprek', onder leiding van De Lynx-directeur Rob Janmaat.

Lees meer over het symposium.

Uitgelicht: online sessie Agenda Natuurinclusief

Het Ministerie van LNV en IPO werken aan een Agenda Natuurinclusief: hoe realiseren we de natuurinclusieve samenleving? Tijdens een online sessie op 26 november 2020 deelden 100 deelnemers hun ideeën en kennis over hoe die transitie succesvol te maken is.

Communicatiebureau de Lynx hielp mee bij de organisatie én zette de oogst van de sessie op een rij in een e-zine.

Bekijk het e-zine.

Uitgelicht: afscheid hoogleraar Hens Runhaar

Op 30 september nam Hens Runhaar afscheid als buitengewoon hoogleraar voor de leerstoel ‘Beheer van biodiversiteit in agrarisch cultuurlandschap’.

Dit afscheid kreeg vorm in een webinar met een terugblik van Hens op vijf jaar invulling van de leerstoel en een discussie met panelleden. Communicatiebureau de Lynx werkte mee aan de organisatie.

Uitgelicht: online debat natuurinclusieve landbouw

“Voor herhaling vatbaar!”, “Goed gedaan deze bijeenkomst”, “Dank voor de organisatie!” Dit zijn een paar quotes van deelnemers na afloop van het online debat over natuurinclusieve landbouw dat Communicatiebureau de Lynx organiseerde op 30 april 2020. Een meer dan geslaagde online bijeenkomst met bijna 100 deelnemers.