Hoe kun je als vrijwilliger en burger zelf invloed uitoefenen op de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan van de gemeenten? Ontdek het met de zes Wegwijzers over de Omgevingswet van het initiatief Samen voor onze Leefomgeving.

Ze zijn af: zes Wegwijzers over de Omgevingswet! Negen natuur- en milieuorganisaties werken samen in het initiatief Samen voor onze leefomgeving. Voor hen maakte De Lynx zes Wegwijzers waarmee vrijwilligers en andere burgers zelf invloed kunnen uitoefenen op de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan in hun gemeente. Naast een algemene Wegwijzer Omgevingswet, maakten we er vijf rond de thema’s Natuur, Bouw, Energie, Landschap en Landbouw.

Wegwijzers Omgevingswet: een intensief project

Het maken van de wegwijzers voor de omgevingswet was een intensief proces, waarin per thema deskundigen uit de samenwerkende organisaties meedachten. Onze tekstschrijver Marjel Neefjes haalde daar dan de kern uit, schreef het op, koppelde het terug, herschreef het en kwam zo tot een eindtekst waar iedereen zich in kon vinden. Vervolgens ging onze vormgever Martine Janzen aan de slag met een frisse huisstijl, logo, icoontjes en infographics.

Er komt nog een Wegwijzer Omgevingswet aan!

Resultaat: een enthousiaste opdrachtgever, zes mooie, praktische werkwijzers, en vrijwilligers die concreet aan de slag kunnen. We zetten de plezierige samenwerking graag voort, zo komt er nog een Wegwijzer Omgevingswet aan, deze keer over Erfgoed. Én we gaan meedenken over een nog beter toegankelijke website en andere manieren om mensen te motiveren om aan de slag te gaan. Het doel is in elk geval iets waar we vierkant achter staan: het mensen zo makkelijk mogelijk maken om een positieve bijdrage te leveren aan hun leefomgeving!

Ook hulp nodig bij het schrijven en/of vormgeven van je boodschap? Neem dan gerust contact met ons op!