Het is veel mensen een doorn in het duurzame-oog: alle winkeldeuren die zelfs bij vorst nog openstaan. Kostbare warmte vliegt zo de winkel uit, de lucht in. Slecht voor het klimaat, dus slecht voor iedereen en: duur voor de winkelier. Maar ja, die wil zijn klanten niet afschrikken met een dichte deur. Wij hielpen de gemeente Wageningen met een actie om in het stookseizoen te zorgen dat er méér winkeldeuren dicht blijven.

Bordje: we zijn open!

In Wageningen wilden de ondernemersvereniging en de gemeente winkeliers ondersteunen om het goed te doen deze winter. Of in de zomer- als de airco aan gaat. Ze reiken iedereen een vrolijk en opvallend bordje uit voor op de deur. Winkeliers geven daarmee aan gewoon open te zijn én rekening te houden met het klimaat. Zo hoeven ze geen klant te verliezen, en sterker nog: kunnen juist extra klanten trekken.

Communicatie over de winkeldeur-actie

De Lynx hielp de gemeente en ondernemers bij de actie, met de communicatie rond de actie en het bordje – met dank aan een ontwerp van de Zeeuwse Milieufederatie.

We hielpen ook om vier studenten Milieukunde van Wageningen UR (WUR) toegerust op pad te laten gaan en de bordjes bij winkels en horeca te verspreiden. Die deden al supergoed werk: naast alle bordjes die ze al enthousiast uitreikten, wisten ze veel likes op Facebook voor de actie te verzamelen van WUR-studenten. De generatie voor wie deur-dicht-voor-energiebesparing vanzelfsprekend is.

Kijk op wageningenklimaatneutraal.nl voor meer informatie over de actie.

We ondersteunen de gemeente Wageningen bij nog veel meer communicatie rond klimaatbeleid. Ook behoefte aan hulp bij uw klimaat-communicatie? Bel met Miranda Koffijberg over wat we voor u kunnen betekenen.