Op vrijdag 28 september kwam natuurbeherend Nederland bij elkaar op landgoed Mariënwaerdt voor de tiende editie van de Beheerdersdag, dé kennis- en netwerkdag voor beheerders van bos, natuur en landschap. Voor het tweede jaar draaiden we namens de Bosgroepen mee in de organisatie. Een mooie afsluiting van twee jaar detachering.

Dit voorjaar nam de Unie van Bosgroepen een eigen communicatiemedewerker in dienst. Dat betekende automatisch het einde van Lotty’s detachering bij de Bosgroepen: 1,5 jaar waarin we de noodzakelijke dingen oppakten en de boel draaiende hielden. Die detachering was een prima oplossing voor de Bosgroepen, die niet halsoverkop een communicatiemedewerker in dienst wilden nemen, en een leerzame tijd voor Lotty, die elders op kantoor een kijkje in de keuken kreeg.

Routine opbouwen

Vorig jaar draaide Lotty als onderdeel van de detachering voor het eerst mee in de organisatie van de Beheerdersdag. En dat was best even ontdekken en aanpoten: een evenement dat al jaren staat als een huis maar waarin je zelf nog niet op routine kunt meedraaien.

Om niet voor het tweede jaar op rij iemand in het diepe te hoeven gooien, organiseerde Lotty ook in 2018 nog een jaartje mee. Zo kon de nieuwe communicatiemedewerker rustig kennismaken met het fenomeen Beheerdersdag.

Prachtige finale!

Bijna 700 bezoekers, een gezellige sfeer en een organisatie die al bijna liep als een geoliede machine: we kijken terug op een geslaagde Beheerdersdag en een heel prettige samenwerking. Een betere afsluiting van twee jaar detachering konden we ons niet wensen.