Even leek het erop dat de eerste grutto al in januari was geland in Nederland! Het bleek om een IJslands exemplaar te gaan.

Natuur op het platteland

‘Onze’ grutto’s wachten nog even af in warmere streken, maar Nederlandse boeren en vrijwilligers bereiden zich al volop voor op het weidevogelseizoen. In elk geval bij Water, Land & Dijken, de agrarische natuurvereniging in Purmerend. De neststokken worden daar begin maart uitgedeeld aan de vele vrijwilligers die de ruim 500 agrarische leden helpen bij het beschermen van nesten.

Beter zichtbaar

Op onze beurt helpen wij Water, Land & Dijken vanuit De Lynx om al hun communicatie met leden, opdrachtgevers en vrijwilligers op een (nog) hoger plan te tillen. Dat doen we door de komende maanden samen de basis-communicatiemiddelen te vernieuwen: website, nieuwsbrieven, jaarverslag en dergelijke. We kijken ook samen hoe Water, Land & Dijken steeds beter zichtbaar wordt als organisatie die sterk is in plattelandsnatuur.

Miranda Koffijberg is regelmatig in Purmerend aanwezig om dit met het team en bestuur van Water, Land & Dijken op te pakken.

Kijk voor meer informatie op de website van Water, Land & Dijken.