Dingen pakken soms heel anders uit dan je verwacht. De posters die we voor de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) maakten waren bedoeld voor een aantal interne bijeenkomsten. Eén serie zou genoeg zijn. Maar de leden wilden ze mee naar huis nemen en zelf ook gebruiken. De eerste serie was na bijeenkomst 1 dus meteen foetsie. Nu wordt er voor alle afdelingen van de NBV een serie gedrukt. 250 stuks. Zet de persen maar aan!

De Lynx organiseert

Voor de NBV organiseert De Lynx in 2018 en 2019 een aantal bijeenkomsten waarin het bestuur zijn oor te luisteren legt bij de leden. Wat zijn de thema’s waar we als bijenhoudersvereniging mee aan de slag willen? Welke richting moeten we op? We kwamen met een programma dat zo veel mogelijk ruimte biedt aan de leden, doen de inhoudelijke en praktische voorbereiding en treden op als voorzitter.

Een stille communicator

Een van de vragen was: hoe laten we aan de leden weten wat de NBV allemaal doet, zonder daarover een half uur lang te vertellen van achter een microfoon. De vloer moest immers aan de leden zijn. We kozen voor de oplossing om de zeven hoofdactiviteiten van de NBV op posters te presenteren met een grote afbeelding en een korte tekst. Tijdens de bijeenkomst hingen die aan de muur. Zo communiceer je toch, maar rustig en vanaf de zijlijn.