Er was nog geen compleet overzicht van de bijzondere historie van alle kassen in Nederland. Stichting in Arcadië pakte die handschoen op, De Lynx hielp hen er een prachtig overzichtswerk van te maken.

Als groen bureau vinden we vaak: ‘less is more’, maar voor de geschiedenis van de kassen in Nederland maakten we graag een uitzondering. Maar liefst 21 jaar werk stopte de werkgroep Historische Kassen in het optekenen van het verhaal rond alle soorten kassen: kassen in botanische tuinen, bij oranjerieën, muurkassen, vrijstaande kassen, lessenaars, druivenkassen, rolkassen en rozenkassen. En dan hebben we er nog maar een paar genoemd. Dat dat dan 800 pagina’s wordt, begrijpen we.

Wat deed De Lynx

Een Lynx-team van een projectleider, vormgever en dtp-er zorgde dat alle arbeid samenkwam in de fraaie uitgave ‘Kassen in Nederland’ en een website.

Presentatie

‘Kassen in Nederland’ is vrijdag 22 november feestelijk gepresenteerd op Ridderhofstad Hindersteyn in het Utrechte Langbroek, een toepasselijk plek met veel kassen en een Oranjerie, met daarin weer een kleinere kas.

RCE en initiatiefnemers presenteren het boek Kassen in Nederland

Printing on Demand: een groene keuze

Stichting in Arcadië biedt het boek gratis aan als download op de website. Het is ook verkrijgbaar als papieren versie. Vanwege het gewicht (3,7 kilo) worden die alleen op verzoek gedrukt, een mooi groen aanbod.

Wilt u meer weten over het project of wilt u zelf een boek uitgeven? Neem dan contact op met Eva Oosterwegel.