One Planet, de stichting in Amersfoort die zich sterk maakt voor duurzame doelen, was toe aan een vernieuwing van de website. De nieuwe versie staat sinds kort online. Binnenkort volgt de Engelstalige site. 

Tonen van veelzijdigheid

Stichting One Planet is veelzijdig! En dat mocht getoond worden in de update van hun website. Maar de herkenbare uitstraling moest natuurlijk wel blijven. De Lynx heeft de gehele structuur van de website opnieuw ingericht. Omdat One Planet veel verschillende doelgroepen heeft – van gemeenten tot aan particuliere initiatiefnemers – hebben we samen een doelgroepenanalyse doorlopen. Hieruit kwamen functionaliteiten voor de website voort, zoals de projectenpagina met een filter zodat mensen zelf de voor hen aansprekende projecten kunnen sorteren. Zo blijft de veelvoud aan projecten toch overzichtelijk.

De missie van One Planet

One Planet werkt duurzame innovatieve ideeën uit tot een product voor markt. Een voorbeeld hiervan is Living Walls. Dit is een nieuwe techniek waarmee gebouwen op een relatief goedkope en snelle manier voorzien kunnen worden van verticale begroeiing. Verticale tuinen in de stad zijn goed voor de biodiversiteit, gezondheid van de inwoners en werken als een natuurlijk filter voor fijnstof. Een ander voorbeeld is het project Flex-Appartement. Hiermee worden leegstaande kantoorpanden met modulaire onderdelen voor een bepaalde tijd en op korte termijn omgebouwd tot comfortabele appartementen. Het transformeren van een locatie op het Stationsplein in Amersfoort tot een geheel groen en CO2-neutraal pand ligt ook binnen de ambitie.

 

 “Eerst wist ik helemaal niets van websites, nu heb ik het in mijn vingers en kan ik het allemaal zelf bijhouden. Je hebt ons echt goed geholpen – Top!”

 

Bekijk de vernieuwde website op oneplanet.org

Meer weten? Neem contact op met communicatieadviseur Wendy Grobben