Van boskrimp naar bosgroei: daarvoor komt De Lynx in actie. Daarom organiseerden we op 21 januari een webinar over bosuitbreiding. Én sluiten we ons aan bij de campagne ‘Bomen voor Koeien’. Dit initiatief plant bomen op en langs weilanden, zodat koeien en andere weidedieren op warme (zomer)dagen fijn in de schaduw kunnen staan.

Je kunt al voor 10 euro een boom laten planten. Doe je mee? Hartstikke mooi, dan doen wij er nog een extra boom bij.* Dit doen we naast de 25 ‘Bomen voor koeien’ die we al hebben laten planten.

Meedoen met ‘Bomen voor koeien’ is simpel:

Vul het formulier in, dat zie je aan de rechterkant van de pagina. Je kunt één of meer certificaten kopen voor 10 euro per stuk. Elk certificaat maakt de aanplant van één boom mogelijk. Wij vullen je inschrijving aan met een extra boom.

De betaling en facturatie verloopt via Bomen voor Koeien. Zij nemen na je aanmelding binnen enkele weken contact met je op. Zij houden je vervolgens ook op de hoogte van de actie.

Waarom méér bomen (voor koeien) in Nederland?

  • Ze brengen verkoeling en voorkomen hittestress bij (weide)dieren: voldoende beschutting voorkomt dat dieren ziek worden of zelfs overlijden door de warmte.
  • Ze leggen CO2 vast en remmen de klimaatverandering dus af.
  • Ze geven vogels en andere dieren extra ruimte om in te leven.
  • Ze zorgen voor aanvulling en diversiteit van het landschap.

Meer over de campagne

Bomen voor Koeien is een campagne van Stichting wAarde, VARA/BNN’s Vroege Vogels en LandschappenNL. De aanplant gebeurt in goed overleg met boeren. Zij staan garant voor meerjarig onderhoud van alle aangeplante boompjes op hun land.

Meer informatie? Kijk dan op de website van Bomen voor Koeien.

Webinar over bosuitbreiding

Ook kijkt De Lynx graag vooruit, naar de langere termijn: hoe zorgen we de komende jaren voor daadwerkelijke bosuitbreiding in Nederland? Er liggen veel plannen, maar waarom komt er nog steeds zo weinig bos bij?

Onafhankelijk kennisinstituut Stichting Probos en De Lynx organiseerden hierover een webinar, op donderdag 21 januari. Lees en bekijk de terugblik.

 

* Spelregel actie ‘Bomen voor Koeien’:

  • De Lynx plant tot 50 bomen éxtra (bovenop de 25 bomen die we al hebben gedoneerd).