Het Kenniscentrum Natuur en Leefomgeving (KCNL) heeft een heldere missie: verbinden van overheden en bedrijven met het HBO- en MBO-onderwijs om de natuur-inclusieve samenleving dichterbij te brengen. Het leidde al tot veel succesvolle projecten. Het KCNL vroeg De Lynx een aantal daarvan te laten zien in een eenmalige magazine.

De biodiversiteitsstresstest, bodemvriendelijke natuurontwikkeling, weer vitale kustregio’s, smooth traffic management, kruidenrijke graslanden voor meer weidevogels: het zijn een paar projecten onder de vlag van het KCNL.  In deze projecten profiteren praktijkpartijen van de kennis van lectoren en onderzoekers én van de frisse blik en denkkracht van studenten. Die studenten zien dat hun werk direct nut benut wordt in de praktijk en dat werkt motiverend.

Om te laten zien wat de KCNL-aanpak al opleverde, ontwikkelden we een formule voor een eenmalig magazine. We schreven de artikelen en gaven het magazine vorm. Dit deden we in prettige samenwerking met de medewerkers van het KCNL. Het magazine ‘KCNL: innovaties in stad en land’ is feestelijk gepresenteerd op het symposium ‘Groen perspectief’ op 10 oktober en breed verspreid in de vakwereld.

Blader het magazine online door:

 

Tijdens het KCNL Exponar-symposium op 10/10/2019 wed het magazine uitgereikt aan ondernemers, overheden en het onderwijs.

Wilt u meer weten? Neem contact op met Miranda Koffijberg.