Dit jaar doet gemeente Wageningen mee aan de Nationale Groencompetitie: de Entente Florale. Hiermee streven ze naar de titel ‘groenste stad van het land’.

De Lynx ondersteunt gemeente Wageningen bij de Groencompetitie. Om de Wageningers te laten ontdekken hoe groen Wageningen is, hebben we de jurydag – 21 juni – uitgeroepen tot Groen Wageningen Dag.

Tijdens en in aanloop naar de Groen Wageningen Dag organiseren Wageningse groene organisaties activiteiten in de stad en in het buitengebied. De Lynx lanceerde de website groenwageningen.nl om een overzicht te geven van alle groene activiteiten die eraan komen. Ook ontwierp ze het logo voor de competitie van de gemeente.

De groenste stad van het jaar word je niet zomaar. Het groen beleid en de uitvoering ervan moet goed op orde zijn. Aan de jury moet een samenvatting van het groen beleid worden overlegd. De gemeente zet een route uit waar de jury langs fietst om de mooiste groene plekken te bewonderen. Hier krijgen ze een routeboekje bij met achtergrondinformatie over de routepunten en waar ze hun aantekeningen in kwijt kunnen.

In 2016 hielp De Lynx gemeente Wassenaar bij het verkrijgen van de derde plaats in de Nationale Groencompetitie. Net zoals voor Wassenaar verzorgt De Lynx ook de communicatiemiddelen voor gemeente Wageningen.