Een dansje doen in de kast om collega-werksters te informeren waar het meest te halen valt, met de hele hofhouding rennen en vliegen voor de koningin, en aan het einde van het seizoen alle darren uit de weg ruimen. Over bijen valt eindeloos veel te vertellen. Om het de imkers makkelijker te maken deze schat aan informatie te delen met mensen die geïnteresseerd zijn, vroeg de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) aan ons een reeks van zes publieksfolders te maken.

Met heel veel plezier deden we de eindredactie en de vormgeving. Elke folder heeft een eigen thema: het leven van de honingbij, soorten bestuivers, bijenzwermen, bijenproducten, de imkerij en het NBV-lidmaatschap. Speciaal voor een jonge doelgroep zijn deze thema’s nog eens extra bij elkaar gebracht in de laatste uit de reeks. Deze folder is tevens onderdeel van het spreekbeurtpakket dat kinderen in groep zes tot acht kunnen opvragen bij de NBV. Prikkelend informatief en zo beeldend mogelijk, was het uitgangspunt. Dus zorgden onze redacteurs voor beeldend vertelwerk en onze vormgevers voor beeld waardoor het verhaal zichzelf kan vertellen. En dat alles binnen de bestaande huisstijl van de NBV.

Afgelopen weekend waren de Landelijke Open Imkerijdagen en konden de imkers naar hartelust folders uitdelen aan alle geïnteresseerden die de Open Imkerijdagen bezochten.

.