Gemeente Ede inspireert recreatieondernemers om de omringende natuur terug te laten komen hun park. De Lynx maakte een boekje met tal van voorbeelden en tips hoe ondernemers dat kunnen doen.

Toeristen houden van de mooie natuur in gemeente Ede. Jaarlijks komen ze wandelen en fietsen door de eindeloze bossen, de heide en het stuifzand… Houtwallen, schaapsdriften, boomgaarden en kwetterbosjes sieren het landschap en zorgen voor bijzondere doorkijkjes of aantrekkelijke vergezichten.

Inspiratie voor recreatieondernemers

Hoe kunnen recreatieondernemers ervoor zorgen dat de omringende natuur doorloopt op hun vakantiepark, zodat toeristen ook daar van het Edese landschap kunnen genieten? Gemeente Ede wil ondernemers inspireren en vroeg aan De Lynx om te helpen bij het samenstellen van een boekje. Informatie over de bijzonderheden van de Edese landschapstypen en tips helpen de ondernemers om het Edese landschap een plek te geven op hun park.

Wat deed De Lynx?

De Lynx verzorgde de tekstredactie. We herschreven de tekst, zodat recreatieondernemers uit de voeten kunnen met de tips van natuurdeskundigen. En we zorgden voor een logische en aantrekkelijke opbouw, die de lezer stap voor stap meeneemt van de Edese landschappen naar concrete tips die de ondernemer zelf toe kan passen. Petra Kuijlaars maakte er mooie tekeningen bij. Die laten de lezer precies zien wat de kenmerken zijn van de verschillende natuursoorten en brengen speels in beeld wat de ondernemers ermee kunnen. We gaven het geheel een aantrekkelijke vormgeving mee. En een ringbandje, zodat de ondernemers makkelijk doorbladeren naar de pagina’s die over hun omgeving gaan.

> Open het inspiratieboekje