Afgelopen voorjaar leefden vijf wetenschappers van Wageningen Environmental Research (WEnR, voorheen Alterra) zich uit op creatieve teksten over hun werk. Ze wilden wel eens op een andere manier schrijven over hun onderzoek dan een wetenschappelijk artikel, en vroegen De Lynx om ze daarin te trainen.

In vijf bijeenkomsten van de cursus ‘Creatief schrijven over wetenschap’ daagde Marjel Neefjes de cursisten uit om het eens heel anders aan te pakken. Ze schreven gedichten, odes, infographics, sprookjes, blogs, columns en limericks over hun werk. Ze raakten razend enthousiast en wilden hun stukjes graag met de wereld delen. Daarom verschijnen die deze zomer op vier Muurkranten ‘Creatief schrijven over wetenschap’ die her en der in het gebouw hangen.

Kort geleden onthulde Machteld Roos, directeur bedrijfsvoering van WEnR de eerste. Hopelijk inspireren we daarmee vele collega’s om ook eens op een andere manier over hun onderzoek te communiceren. Het is namelijk zeker de bedoeling de cursus vaker te gaan geven!

Bekijk hier de creatieve muurkrant van de cursisten van De Lynx.