Voor FoodUp! Brabant maakten we een korte animatie. Ze konden daarmee op Twitter simpel en snel uitleggen wat ze doen en waarom. Wij hielpen ze hun verhaal kort en krachtig uit te leggen en gaven de animatie een vrolijke twist waardoor je hem graag uitkijkt.

Infographic

Met FoodUp! Brabant werkt de provincie Noord-Brabant op een laagdrempelige manier aan gezond en duurzaam eten, met mensen die willen veranderen. FoodUp! wilde haar activiteiten en werkwijze graag op een simpele manier voor het voetlicht brengen, mede met het oog op de Statenverkiezingen. Ze dachten daarbij aan een infographic.

Video

Omdat op sociale media bewegend beeld veel meer aandacht krijgt, stelden we voor de infographic tot leven te brengen. We schreven de tekst, ontwikkelden een ‘look’ en schreven een storyboard voor een basic animatie van minder dan een minuut. Het leverde een kleurrijke, smakelijke video op die de werkwijze van FoodUp! op een eenvoudige manier bij veel mensen onder de aandacht bracht.

In één minuut

De animatie is daarmee een voorbeeld van hoe we een complexe boodschap kunnen omzetten in een kort en duidelijk verhaal en een creatieve beeldtaal kunnen ontwikkelen die past bij de opdrachtgever. Wil je ook het verhaal van jouw bedrijf of organisatie binnen één minuut kunnen laten zien in een video, of bijvoorbeeld de uitkomst van een project? Neem contact op met onze vormgeefster Martine Janzen.

Lees wat we nog meer voor FoodUp! Brabant hebben gedaan