Provincies en gemeenten staan samen aan de lat om te zorgen voor totaal 35 teraWatt aan duurzame energie in 2030. Die opgave vloeit voort uit het Klimaatakkoord. Het opstellen van de plannen voor deze 35 terawatt is een interessante communicatieopgave!  

Een terawatt – wat moet je je daar bij voorstellen?! Om het simpel te houden: het is de hoeveelheid energie die kan worden opgewekt met zo’n 150 windturbines of 1650 hectare aan zonneakkers.
In 30 regio’s in Nederland worden nu de plannen gemaakt om de vraag naar 35 terawatt te voldoen: de Regionale Energiestrategieën (RES). Elke regio maakt een aanbod hoeveel energie in de regio in 2030 naar schatting duurzaam kan worden opgewekt.

Aan de slag in Regio Rivierenland
Het maken van deze Regionale Energiestrategieën is ook een interessante communicatieopgave. Want er moeten plannen worden gemaakt voor de komst van windturbines en zonneakkers. Het is bekend dat die niet altijd met open armen worden ontvangen.
Omdat we wel van communicatieuitdagingen houden, zijn we blij dat we voor de Regionale Energiestrategie in de Regio Rivierenland de communicatie kunnen gaan oppakken. Eerst een heldere strategie uitstippelen en die daarna uitvoeren. En daarmee een bijdrage leveren aan meer duurzame energieopwekking in Nederland. Mooi werk!

Wilt u meer weten? Bel met Kristel Kleinhesselink (0317-465545) of met Rob Janmaat (0317-465540). Kijk ook op https://delynx.nl/klimaatcommunicatie/