Sta je als medewerker van een gemeente, provincie of andere organisatie voor de opgave om een communicatieplan rond de energietransitie op te stellen? Of ga je aan de slag met de transitievisie warmte?  En kun je daarbij hulp gebruiken? Neem dan contact op met Communicatiebureau de Lynx.

In 2050 willen we in Nederland zoveel mogelijk CO2-neutraal zijn. Regio’s maken hiervoor een  energiestrategie en alle gemeenten stellen voor 2021 een warmteplan op. Op welke manier betrek je alle stakeholders bij deze plannen? Hoe creëer je draagvlak voor de komst van zonnepanelen en windmolens? Hoe maak je burgers bewuster van de opgaven en hoe verleid je ze tot duurzamer gedrag? Bij deze communicatie-uitdagingen helpen we je graag.

Neem contact op met:

Kristel Kleinhesselink

Kristel Kleinhesselink
0317-465546
k.kleinhesselink@delynx.nl

Energietransitie: wat kun je van ons verwachten?

Bij De Lynx zijn we gespecialiseerd in communicatie rond natuur en duurzaamheid. Onze medewerkers zijn zeer gemotiveerd de energietransitie te laten slagen. Onze passie en communicatie-expertise nemen wij mee in ons werk voor jou.

Wij begeleiden communicatieprocessen van A tot Z: van het opstellen van een strategie tot de complete uitvoering ervan. In ons advies benutten we principes uit de gedragspsychologie voor antwoord op vragen als: 'Hoe stimuleer je gewenst gedrag?’,  ‘Wat doe je als er weerstand is?', en   ‘Hoe leg je complexe materie uit zodat iedereen het begrijpt?’. Met helder en doordacht communicatieadvies zorgen we dat je van je opgave rond de energietransitie een succes kunt maken.

Wij helpen je met met:

  • opstellen communicatiestrategie / participatiestrategie
  • redactie en vormgeving van plannen
  • organiseren en begeleiden van bijeenkomsten met inwoners en stakeholders
  • ontwikkelen communicatiemateriaal / campagnes

De Lynx is structureel betrokken bij de klimaatcommunicatie van de gemeente Wageningen. Op dit moment verzorgen we communicatie voor de Regionale Energiestrategie (RES) in Rivierenland en in de regio Arnhem Nijmegen. Samen met Natuur en Milieu Gelderland maakten we de 'Handreiking zon- en windparken realiseren samen met bewoners'.

Waarom de Lynx betrekken bij jouw energietransitie plan?

Als je met ons samenwerkt, dan...

... kun je direct met ons de inhoud in
We hebben veel ervaring met communicatie rond klimaatvraagstukken: van klimaatneutraal wonen en werken en 'van aardgas los komen' tot de regionale energietransities. We weten wat er speelt en spreken de taal.

... ontvang je snel en gedegen resultaat
Je vindt bij ons de expertise voor een compleet communicatietraject: naast projectleiders die de communicatielijn kunnen uitstippelen en bewaken hebben we zeer kundige tekstschrijvers, vormgevers en social media specialisten in huis. Zo kunnen we snel schakelen en je een compleet resultaat leveren.

... werk je samen met een betrokken partner
Op ons (natuurlijk goed geïsoleerde)  kantoorgebouw liggen 55 zonnepanelen die ons en ook anderen van duurzaam opgewekte energie voorzien. Ook zijn we sinds 2016 partner van 'Wageningen Klimaatneutraal'.

Hieronder een greep uit onze projecten:

Wij adviseren ook over de Transitievisie Warmte. Bekijk hier onze projecten.

Weten wat De Lynx voor jou kan betekenen?

Neem contact op met:

Kristel Kleinhesselink

Kristel Kleinhesselink
0317-465546
k.kleinhesselink@delynx.nl