Maak grijs groener!

Het zijn geen vrolijke berichten in het nieuws: de biodiversiteit in Nederland neemt in flink tempo af. Maar als burger hoef je niet werkeloos toe te zien, is de boodschap vanuit het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Je kunt er zelf iets aan doen! Omdat veel mensen niet goed weten wát, lanceerde het initiatief de campagne ‘Maak grijs groener’.

Natuur moet vaak plaats maken voor de mens. Laten we dat eens omkeren. Natuur die er is, moet blijven. Sterker nog: er moet méér bij. En kleine stappen doen er al toe. Op Maakgrijsgroener.nl staan alle mogelijke acties op een rij. Vaak kleine zaken die weinig inspanning vergen, maar waar soorten al direct mee zijn geholpen. Kijk zelf maar eens op de website. Alleen al voor het fancy ontwerp!

Supporter van het Deltaplan

Bij De Lynx zijn we fan van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. We zijn daarom ook supporter. Onze stagiair Tim, die voor zijn opleiding bij ons een snuffelstage doet, is ook fan. “Het is nog niet verloren, de biodiversiteit kan nog hersteld worden als we nu beginnen. Dus ga de tuin in en doe mee. Maakgrijsgroener.nl laat zien hoe simpel het is. Hang nestkastjes op voor vogels, plant inheemse bloemen waar insecten op afkomen. En ook onkruid is natuur, toch? Hoe vaak je het er ook uittrekt, het komt altijd terug. Dus vecht er niet te hard tegen, laat het groeien.”

Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel richt zich op herstel van de biodiversiteit in 2030. Bij het Deltaplan zijn meer dan 100 Nederlandse organisaties betrokken. Dit zijn natuurorganisaties, overheden, bedrijven, banken en boerenorganisaties.