10e keer ‘Schrijven over groen’: eerst met Geert, nu met Gert!

Na negen keer schrijfcursus geven met mijn trouwe co-docent Geert van Duinhoven, is dit het einde van een tijdperk. Geert heeft sinds kort een volle baan bij de VBNE, en geen ruimte meer voor klussen ernaast. Jammer, want we hebben de cursus ooit in 2004 samen bedacht, toen we tijdens een borrel constateerden dat Wageningen nog geen cursus wetenschapsjournalistiek had…

Ter plekke besloten we dat wij die dan maar zelf gingen geven. Dat hebben we met veel plezier gedaan. Eerst als echte cursus wetenschapsjournalistiek, met gastdocenten uit het werkveld, later als wat algemenere cursus ‘Schrijven over groen’.

Van Geert naar Gert

Voor cursus nummer 10 moest ik dus op zoek naar een nieuwe co-docent. Bij het doorscrollen van mijn adresboekje kwam een interessante kandidaat bovendrijven, een oud-gastdocent uit de beginjaren: Gert van Maanen. En zowaar, hij hapte toe!

Toen hij 15 jaar geleden gastdocent was bij onze cursus, werkte Gert nog bij de WUR-bladen Wb en Resource, en daarvoor als wetenschapsvoorlichter bij de VU en de WUR. Maar inmiddels is hij alweer 13 jaar hoofdredacteur van Bionieuws, het tweewekelijks nieuwsblad voor biologen. Gert brengt dus een berg aan relevante ervaring en kennis mee naar de cursus. En hij woont ook nog eens om de hoek in Wageningen.

Net als bij Geert, vullen Gert en ik elkaar mooi aan als co-docenten. Gert zit meer op de inhoud en structuur, zelf kijk ik graag naar vorm, stijl en spelling.  Dus ik denk dat we weer een sterk team zullen vormen!

Groen schrijven in januari

In januari gaan we van start, Gert en ik. Met de 10e cursus ‘Schrijven over groen’.  Zeven donderdagmiddagen, voor iedereen die actief is in de groene hoek – natuur, landschap, landbouw, voeding, duurzaamheid – en daar beter over wil leren schrijven. Voor je plezier, je werk, of als carrièreswitch, dat maakt ons verder niet uit. Ken je iemand die zijn groene pen wil scherpen, of wil je dat zelf? Hopelijk tot ziens!

Meld je aan voor de cursus

Meer info en aanmelden: cursus ‘Schrijven over groen’.